Avantura Crnom Gorom

Iznajmite vozilo

Istražite unutrašnjost Crne Gore. Pratite naša uputstva...


Planina Lovćen

Planina Lovćen je prirodni čuvar Bokokotorskog zaliva. Nacionalni park Lovčen krije spektakularno zaleđe koje prekriva rajsko zelenilo. Ovaj kraj krije i gastronomske tajne. Tu ćete naći mnoštvo restorana i konoba koji nudespecijalitete nacionalne kuhinje, i nezaobilazni pršut i sir. Ne postoji ni jedno mjesto na svijetu sa vidikovcima na obrnocima Lovćena koji pružaju pogled na cijelu Boku Kotorsku. Stiče se utisak da cijeli zaliv staje na dlan posmatrača. Visočije uz planinu, čeka još avanture. Jedan od planinskih vrhova je dom mauzoleja Petra II Petrovića Njegoša velikog valdara i vladike Crne Gore.

Skadarsko jezero


CCentralni reon srednje regije Crne Gore pripada Nacionalnom parku Skadarsko jezero. Najveće prirodno jezero na Balkanu ugnijezdilo se između Crne Gore i Albanije. Jezero krasi varietet flore i faune. Morate probati “birdwatching i kajak turu jezerom, jer je jezero prirodno stanište za nekoliko endemskih vrsta ptica. Jezero je bogato ribom, koja predstavlja bazu lokalnih specijaliteta. Ne može se reći da ste bili na jezeru ukoliko niste probali krapa iz ulja i ukljevu. Crmnička vina koja možete probati u Virpazaru su prirodan nastavak gastro-fantazije ovog kraja. Naravno, i priganice sa medom se podrazumijevaju.

Sjever Crne Gore


Najzanimljivija činjenica u vezi sa Crnom Gorom je zapravo, da za samo dva sata vožnje sa sunčanja i kupanja, i uživanja u blagodetima primorja stižete na sami sjever, na 2000 metara nadmorske visine do zimskog ski centra, gdje u sred ljeta možete skijati na glečeru u sjevernom kraljevstvu crnogorske prirode. Izdiže se iznad centralne regije, i potpuna je suprotnost od primorskog pejzaža. Strme padine, pašnjaci i zimzelena šuma. Durmitor, najveća u vijencu crnogorskih planina, ukrašen sa 18 glacijalnih smaragdnih jezera je pravi biser za posjetioce i to tokom čitave godine. Rijeka Tara sa svojim ipresivnim kanjonom gdje je rafting način života. Da li smo napomenuli da je na samo dva i po sata od prelijepe Boke kotorske ? Istraživanje je na Vama!